Difference between revisions of "Over deze wiki"

From Geonovum Wiki
Jump to: navigation, search
Line 9: Line 9:
 
'''INSPIRE helpdesk'''  
 
'''INSPIRE helpdesk'''  
  
<span id="1328536378119S" style="display: none;">&nbsp;</span>Heeft u een vraag over INSPIRE, stuur dan een e-mail naar [mailto:inspire@geonovum.nl inspire@geonovum.nl].&nbsp; <br>Telefonisch is de helpdesk van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer <span class="skype_pnh_print_container_1328518005">033 - 460 41 00</span><span class="skype_pnh_container" dir="ltr"><span class="skype_pnh_mark"> begin_of_the_skype_highlighting</span>&nbsp;<span title="Call this phone number in Netherlands with Skype: +31334604100" class="skype_pnh_highlighting_inactive_common" dir="ltr"><span title="Skype actions" class="skype_pnh_left_span">&nbsp;&nbsp;</span><span title="Skype actions" class="skype_pnh_dropart_span"><span class="skype_pnh_dropart_flag_span" style="background-position: -4185px 1px !important;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span>&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span><span class="skype_pnh_textarea_span"><span class="skype_pnh_text_span">033 - 460 41 00</span></span><span class="skype_pnh_right_span">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span></span>&nbsp;<span class="skype_pnh_mark">end_of_the_skype_highlighting</span></span>.  
+
<span id="1328536378119S" style="display: none;">&nbsp;</span>Heeft u een vraag over INSPIRE, stuur dan een e-mail naar [mailto:inspire@geonovum.nl inspire@geonovum.nl].&nbsp; <br>Telefonisch is de helpdesk van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 033 - 460 41 00.  
  
 
Op de Geonovum website ([http://www.geonovum.nl/inspire/ www.geonovum.nl/dossiers/inspire/])&nbsp;is de informatie over het INSPIRE programmabureau te vinden.
 
Op de Geonovum website ([http://www.geonovum.nl/inspire/ www.geonovum.nl/dossiers/inspire/])&nbsp;is de informatie over het INSPIRE programmabureau te vinden.
  
 
De website van Geonovum dient als eveneens&nbsp;als&nbsp;informatieplatform voor de Nederlandse geo-standaarden.
 
De website van Geonovum dient als eveneens&nbsp;als&nbsp;informatieplatform voor de Nederlandse geo-standaarden.

Revision as of 09:48, 21 November 2012

INSPIRE is volop in beweging

INSPIRE is volop in beweging. Dat betekent dat nog niet alles over INSPIRE gezegd is, en ook dat er met enige regelmaat Guidelines herzien worden. De wiki is dynamisch en wordt aangepast op de nieuwe guidelines.
 Verwacht niet ‘alles’ over INSPIRE in deze wiki. Insteek is om de informatie te geven om data volgens de INSPIRE richtlijnen beschikbaar te kunnen stellen. Er zitten ongetwijfeld onderwerpen bij die voor de één duidelijk zijn, terwijl de ander onderwerpen in de wiki mist. Voor de meest complete bron van informatie van de richtlijn verwijzen we naar de richtlijn zelf (plus bijbehorende documentatie) en de Nederlandse profielen en standaarden.
Het detail van de wiki slaat het software-niveau over. Het is geen ‘how to’ die uitlegt hoe je in specifieke software bepaalde functionaliteit oproept, of uitvoert. Er worden wel principes of 'mechanismen' aangegeven.
 
Taal en Terminologie

Er is gekozen om de in INSPIRE gebruikte terminologie niet structureel te vertalen, omdat vooral van de technische termen niet altijd een eenduidige vertaling is. Om verwarring te voorkomen is gekozen om Engelse termen aan te houden. Juridische termen kennen een goede vertaling en worden vertaald waarna Nederlands gehanteerd wordt. Engelse en INSPIRE terminologie staan de eerste keer in itallics.


INSPIRE helpdesk

Heeft u een vraag over INSPIRE, stuur dan een e-mail naar inspire@geonovum.nl
Telefonisch is de helpdesk van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 033 - 460 41 00.

Op de Geonovum website (www.geonovum.nl/dossiers/inspire/) is de informatie over het INSPIRE programmabureau te vinden.

De website van Geonovum dient als eveneens als informatieplatform voor de Nederlandse geo-standaarden.