Toepassingen voor tiling

From Geonovum Wiki
Jump to: navigation, search

 Tiling leent zich heel goed voor toepassingen waarbij op een snelle, eenvoudige manier vantevoren getekende kaarten ingezet kunnen worden. Ook toepassingen met grote gebruikersaantallen kunnen goed gebruik maken van tiling. Tiling is daarom zeer geschikt voor (eenvoudige) interactieve kaarten op websites.


Voor tiling moeten enkele concessies gedaan worden aan flexibiliteit. Zo moeten de zoomniveaus en de visualisatie vast liggen, omdat anders geen vantevoren getekende tiles gemaakt kunnen worden. Toepassingen die dus veel flexibiliteit vragen om bijvoorbeeld een heel specifieke schaal te gebruiken en/of de visualisatie on-the-fly aan te passen lenen zich niet (of nauwelijks) voor tiling. Ook het Coordinaat Referentie Systeem is niet zo maar te wijzigen.


Het vantevoren klaarzetten van de tiles kan een rekenintensief proces zijn en veel tijd kosten. Dit betekent dat tiling het makkelijkste in te zetten is bij data (kaartlagen) die niet heel dynamisch zijn. Of er moeten slimme technieken gebruikt worden om de tiles opnieuw te tekenen als gegevens wijzigen. Dit kan om een ingewikkeldere infrastructuur van de tiling service en software voor beheer van de tiles vragen.